Gera Cosmetics
Gera Cosmetics

Couperose en Rosacea  

      

Couperose, Spider Naevi, er worden verschillende termen gebruikt om de vaak storende, opvallende bloedvaatjes in het gelaat te benoemen. Ze kunnen gecamoufleerd worden door make-up, maar meestal is een definitieve oplossing gewenst.

Wat kunt u van de laserbehandeling verwachten?
De adertjes verdwijnen, wel kunnen er na verloop van tijd nieuwe adertjes ontstaan. Ook deze zijn gevoelig voor lasertherapie, dus kunnen op dezelfde manier worden behandeld.

Hoe verloopt de behandeling?
De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed (hemoglobine) neemt deze lichtstraal op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt de bloedvatwand, zodat het bloedvat verdwijnt.

Doet de laserbehandeling pijn?
In de meeste gevallen ervaren patiënten tijdens de behandeling een prikkelend gevoel. Na afloop van de behandeling kan enige roodheid en zwelling ontstaan, die na 12 tot 24 uur verdwijnt. Ongeveer één tot twee weken na de behandeling kan soms een blaasje met korstvorming ontstaan.

Zijn er bepaalde risico’s of complicaties?
Wij raden u aan om twee weken vóór de behandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan. Daarnaast is het raadzaam om tijdens deze periode een goede zonbescherming te gebruiken.

Hoe lang duurt de behandeling?
In tegenstelling tot resurfacing-lasers is de gefractioneerde laser erg veilig. Doordat er slechts een gedeelte van de huid wordt behandeld, kan vanuit de niet behandelde huid, het genezingsproces snel op gang komen. Om het infectiegevaarna een behandeling nog kleiner te maken, moet u gedurende enkele dagen een antibioticumcrème smeren. Hoewel de kans op hyperpigmentatie bij een gefractioneerde laser veel kleiner is dan bij de resurfacing laser wordt u ook geadviseerd om 1 maand vóór de behandeling en 1 maand na de behandeling geen directe blootstelling aan zonnestralen te hebben. Aanbevolen wordt een zonnecrème met een beschermingfactor van minimaal Spf 50 te gebruiken.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Bij geringe afwijkingen zijn gemiddeld 3 behandeling meestal voldoende. Bij uitgebreidere afwijkingen zijn om een optimaal resultaat te verkrijgen tot 4 behandelingen nodig, met één maand tussenpauze.

Informatie en afspraken
U kunt een afspraak maken voor een intakegesprek. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot behandeling over te gaan, wordt een behandelingsafspraak gemaakt.

Wat kost het?
Ga naar de prijslijst om te kijken wat de behandeling kost.