Gera Cosmetics
Gera Cosmetics

  Pigmantstoornissen 

 

 

                        

   

 

 

 

 

Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken of zonnevlekken: er worden verschillende termen gebruikt om de vaak storende, opvallende bruine vlekken in het gelaat te benoemen. Ze kunnen gecamoufleerd worden door make-up, maar meestal is een definitieve oplossing gewenst. Dit geldt niet alleen voor plekken in het gelaat, maar ook voor vlekjes op bijvoorbeeld de onderarm en handrug.

Wat kunt u van de laserbehandeling verwachten?
De bruine pigmentvlekken verdwijnen volledig . Wel kunnen er na verloop van tijd nieuwe plekken ontstaan. Ook deze zijn gevoelig voor lasertherapie, dus kunnen op dezelfde manier worden behandeld.

Hoe verloopt de behandeling?
De laser straalt een hoog geconcentreerde lichtstraal in de pigmentvlek. De bruine kleur (melanine) neemt deze lichtstraal op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt het pigment, zodat de bruine plek verdwijnt.

Doet de laserbehandeling pijn?
In de meeste gevallen ervaren patiënten tijdens de behandeling een prikkelend gevoel. Na afloop van de behandeling kunnen de vlekken eerst donkerder zijn. Ook kan er korstvorming optreden, die in de loop van één tot twee weken verdwijnt.

Zijn er bepaalde risico’s of complicaties?
In tegenstelling tot resurfacing-lasers is de gefractioneerde laser erg veilig. Doordat er slechts een gedeelte van de huid wordt behandeld, kan vanuit de niet behandelde huid, het genezingsproces snel op gang komen. Om het infectiegevaar na een behandeling nog kleiner te maken, moet u gedurende enkele dagen een antibioticumcrème smeren. Hoewel de kans op hyperpigmentatie bij een gefractioneerde laser veel kleiner is dan bij de resurfacing laser wordt u ook geadviseerd om 1 maand vóór de behandeling en 1 maand na de behandeling geen directe blootstelling aan zonnestralen te hebben. Aanbevolen wordt een zonnecrème met een beschermingfactor van minimaal Spf 50 te gebruiken.

Hoe lang duurt de behandeling?
De behandeling duurt ongeveer een kwartier tot een half uur, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Bij geringe afwijkingen zijn gemiddeld 3 behandeling meestal voldoende. Bij uitgebreidere afwijkingen zijn - om een optimaal resultaat te verkrijgen -  tot vier behandelingen nodig, met één maand tussenpauze.

Informatie en afspraken
U kunt een afspraak maken voor een intakegesprek. Als u op basis van dit intakegesprek besluit om tot behandeling over te gaan, wordt een behandelingsafspraak gemaakt. Dan zullen ook foto’s worden gemaakt van de uitgangssituatie.