www.geracosmetics.com

Tatoeage verwijderen

De werking van de Nd YAG-laser
De Ecuri YAG-Laser is een Q-switched Nidium (Nd) YAG-laser die kunstmatig ingebracht pigment (tatoeage) en natuurlijke melanine kan verwijderen. Al deze pigmenten worden tot hele kleine stukjes geschoten (gefragmenteerd) door het laser licht. De Ecuri YAG-laser is uitgerust met drie lenzen voor de behandeling van zwart koolstofpigment carbon en donkerbruine ,blauwe, rode en oranje kleurstoffen.Het eerste grootste deel van het pigment wordt direct afgestoten tijdens de behandeling. Het tweede deel wordt afgestoten tijdens korstvorming en de wondgenezing.Het derde deel wordt opgenomen door het lymfesysteem en verlaat zo het lichaam. In het aantal behandelingen zitten grote verschillen; deze zijn afhankelijk van een amateuristische of professionele tatoeage, de gebruikte kleurstof, de hoeveelheid ingebrachte kleurstof en de persoonlijke constitutie van de huid.

Permanente make-up verwijderen
Nagenoeg alle Yag-lasers zijn niet geschikt voor behandeling van ijzeroxide pigment (de meeste permanent make-up kleuren bevatten grote hoeveelheden ijzeroxides). Een normale Yag-laser kleurt permanent make-up pigment zwart en leidt tot onbehandelbare donkere pigmentaties. De Ecuri YAG-laser bevat echter een gepatenteerde techniek waardoor ook permanente make-up pigmentaties met succes kunnen worden verwijderd.

Het resultaat na het laseren van een tatoeage
Na de behandeling is de tatoeage licht gezwollen en de huid eromheen mild rood. Laserfrost oftwel lasersneeuw kan nog aanwezig zijn op de huid. Afhankelijk van de huidskleur en de hoeveelheid nog aanwezig inkt kan het per tatoeage verschillen hoe lang de meltdown duurt van de laserfrost. Deze verdwijnt echter altijd binnen enkele uren. De huid kan nog enige uren warm aanvoelen en de eerste dagen zal de tatoeage en de huid eromheen gevoeliger zijn. Dit kan vooral waarneembaar zijn tijdens het slapen en het sporten. Wij adviseren u om daarmee rekening te houden met het maken van een afspraak. Het resultaat van een eerste behandeling kunt u het beste beoordelen na 4 tot 8 weken (afhankelijk van een type huid, inktsoort en dergelijke).

Top